Charm Communications

Heb een paar dagen geleden een artikel op SeekingAlpha gepubliceerd over Charm Communications (CHRM). Dit is een Chinese smallcap, die snel groeit en dividend uitbetaald. Het aandeel is bovendien een zogenaamd net-net aandeel: een aandeel met meer liquide middelen dan de beurswaarde plus de schulden. Je zou dus het bedrijf op kunnen heffen en met de liquide middelen de schuldeisers en aandeelhouders betalen. Uiteindelijk hou je dan nog geld over.

Het net-net verschil is klein, dus er blijft weinig extra geld over voor de aandeelhouders. Toch zijn dit soort net-net bedrijven gemiddeld genomen goede beursweddenschappen. Daar komt nog bij dat de directeur/grootaandeelhouder een bod heeft gedaan op het bedrijf. Het bod van USD 4.70 ligt nauwelijks boven de huidige beurskoers. Dat neemt niet weg dat zo iemand geen bod zou doen als hij geen grote kans zou maken om er heel goed uit te springen.

Ik verwacht bovendien dat het bedrijf in maart 2014 nog een keer dividend uitbetaald. In dat geval krijg je dus zowel de overnameprijs als het dividend uitbetaald. Bij de huidige koers van ongeveer 4.50 maak je dan waarschijnlijk een rendement van 10% in een half jaar.

Voor mij is het leuke van dit idee dat andere mensen het ook een goed idee vinden. SeekingAlpha heeft dit idee namelijk beoordeeld als “alpha-rich”. Ze betalen mij er flink wat extra voor om het artikel te plaatsen. Nadeel is dan weer dat dit artikel vanaf 19 december achter de betaalmuur van SeekingAlpha verdwijnt. Alleen mensen met een Pro-abonnement kunnen het dan nog bekijken.

Koop hier het boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.