Deep value volgens David Steinberg (2)

Het vorige artikel ging over waar David Steinberg van DLS Capital Management zijn deep value beleggingen zoekt. Hier volgen nog een aantal andere aandelen waarvan hij veel verwacht. Zie ook het oorspronkelijke interview door Wallace Forbes op Forbes.

Steinberg denkt ook dat aan de aandelen van enkele grote en gevestigde IT bedrijven veel te verdienen valt. Hij noemt HP, Micron en Intel. Dat laatste fonds heb ik onlangs uitgebreid besproken. Inderdaad lijken de aandelen van veel grote Amerikaanse IT bedrijven zeer goedkoop. Dat kan liggen aan het feit dat deze bedrijven nogal eens verouderde software verkopen (Microsoft, Oracle). Het zou ook nog een na-ijl effect van de dotcom crisis ruim 10 jaar geleden kunnen zijn. Het lijkt erop dat beleggers nog steeds huiverig zijn om in IT bedrijven te beleggen.

Tenslotte noemt hij het bedrijf General Motors goedkoop. Zijn argument is dat General Motors voor slechts 3.5 keer de cash flow wordt verhandeld. Volgens mij klopt dit niet en moet dit 5 keer de cash flow zijn, nog steeds weinig overigens. Ik vermoed zelf dat Volkswagen na de overname van Porsche een betere wereldwijde concurrentiepositie dan General Motors heeft en ook goedkoop is, vooral in termen van de verhouding koers/boekwaarde. Van Volkswagen is bovendien op basis van de afgelopen 10 jaar een veel constantere winstgroei te verwachten.

Koop hier het boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.