Provida

Administradora de Fondos de Pensiones Provida SA (PVD) is een Chileens pensioensfonds. Ik schrijf er uitgebreid in mijn boek over. Destijds vond ik het vreemd dat het zo laag gewaardeerd was. Daarop verdubbelde de koers bijna, zeker als je het forse dividend erbij rekent. Nu lijkt het weer feest te zijn. Het bedrijf wordt overgenomen door het Amerikaanse Metlife voor 92 USD per aandeel. Metlife koopt niet alles, de rest wordt apart verkocht. De opbrengst wordt bovenop deze 92 USD betaald. Misschien is dat overigens al gebeurd, dat kan ik niet zo snel nagaan.

Gek genoeg is de koers nu onder de 88 USD, terwijl de overname aan het einde van het derde kwartaal rond zou moeten zijn. Door op deze overname te speculeren zou je dus een geannualiseerd rendement van ongeveer 14% kunnen halen. Gaat de overname niet door, geen nood. Ook op de iets langere termijn is Provida voor deze prijs een redelijk tot goede beursweddenschap.

Koop hier het boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.

One thought on “Provida

  1. Waardebelegger Post author

    De overname door Metlife gaat inderdaad door. Eind september is de overname een feit. De koers is nu zover opgelopen dat wie nu instapt slechts een rendement heeft van omgerekend minder dan 6% op jaarbasis.

Comments are closed.