Beleggen in zilver

Elke dag probeer ik mijn boek te verkopen. Ik verkoop het boek het liefst aan jonge mensen. Mijn boek helpt ze: het probeert ze te behoeden voor allerlei fouten. Omdat zij bijna al hun financiële beslissingen nog moeten maken heeft mijn boek bij hen maximaal effect.

Vandaag sprak ik daarvoor met een jongen van begin 20. Hij vroeg mij of het verstandig was om te beleggen in zilver. “Beleggen is iets kopen voor minder dan het waard is. Is zilver te koop voor minder dan het waard is?” vroeg ik. Dat wist hij niet.

Koop hier mijn boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.

Zilver is inderdaad een zeldzaam metaal waarvan er veel verbruikt wordt. De zilverertsen schijnen binnen enkele tientallen jaren uitgeput te zijn.

Bij de huidige zilverprijzen zijn echter vrijwel alle zilvermijnen zwaar overgewaardeerd. En vergeet niet dat naarmate er meer erts gewonnen is alleen de armere ertsen overblijven. Helaas is het veel duurder om uit arme ertsen zilver te winnen dan uit rijke ertsen. Winning uit arme ertsen kost vooral meer energie. Misschien gaan op de duur de energieprijzen wel zoveel omhoog dat veel zilvermijnen juist minder winstgevend worden.

De bal kan dus alle kanten oprollen bij dit soort beleggingen. Het zou zelfs kunnen dat er veel zilver wordt ontdekt met nieuwe technieken, dat het bijvoorbeeld mogelijk wordt om voor weinig geld zilver te winnen uit de zeebodem.

Koop hier mijn boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.