KPN

Voor telecommunicatiebedrijf KPN geldt nog veel meer wat voor SBM Offshore geldt. Zie ook mijn vorige post over SBM Offshore.

Beleg niet in een bedrijf dat geen dividend uitkeert en het aantal aandelen flink vergroot. Uit statistische onderzoeken over zeer lange periodes (40 jaar) blijkt dat dit soort beleggingen een sterk negatief beursrendement hebben. In plaats daarvan kun je beter één à twee jaar wachten. Na zo’n twee jaar is het duidelijker geworden of het nieuwe kapitaal rendabel ingezet kan worden, en/of heeft de koers zich op een nieuw, lager niveau gestabiliseerd.

Bij KPN speelt op dit moment nog een overnamegerucht. Wil je speculeren op een overname dan kun je beter speculeren op een al getekende overname. Speculaties op sommige getekende overnames hebben nog altijd een jaarrendement van meer dan 10% terwijl de kans dat zo’n overname niet doorgaat klein is.

Koop hier mijn boek Aandelen selecteren als waardebelegger: succesvol beleggen in ondergewaardeerde aandelen.